Pages

Thursday, April 14, 2011

KAMUS AL-QUR'ANDisini saya nak mencerita kan tentang sebuah buku yang dalam koleksi peribadi saya yang bertajuk 
KAMUS AL-QUR'AN yang di cetakan pertama 2002
Terbitan oleh PERCETAKAN PUTRAJAYA SDN.BHD.


Menterjemah dan mentafsir ayat-ayat Al-Qur'an memerlukan rujukan yang tepat dan juga memerlukan pengambilan dari sumber - sumber yang muktabar.


Usaha menterjemah dan menafsir Al-qur'an adalah kerja yang amat mulia demi kemanfaatan untuk sesiapa yang berhsrat mendalami pengajian Al-Qur'an.


Berdasarkan peri-pentingnya Al-Qur'an itu ke atas peradaban serta perghidupan manusia khususnya kaum muslimin, kini ditampilkan sebuah " Kamus Al-Qur'an " yang dapat membantu kita meneliti, menghayati serta memhami segala makna-makna keperluan dan tuntutan isi Al-Qur'an itu sendiri.


Ini sebagai cara yang dapat membantu kaum muslimin setiasa merujuk kapada Al-Qur'an apabila timbul kemusykilan yang ada kaitan dengan kehidupan sehari-harian. Bukau yang agak sederhana ini disusun kemas dan jelas ditambah pada dengan keterangan yang mungkin akan menjawab segala kemusykilan yang timbul apabila kita menggunakannya.


Sesungguhnya bukau ini diharapkan akan dapat dimanfaat bersama demi membina penghidupan beragama berdasarkan Al-Qur'an dan Sunnah Rasulullah s.a.w. ------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------
--------------------
Tu je la yang dapat saya cerita kan tentang buku ni......
nak tahu lebih lanjut kena la beli buku ni  ....
Atau boleh email kan pada saya, kalau nak saya cari kan untuk anda....
email:along7920@hotmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

manggaonline